Call of Duty

Dette spillet har vunnet utallige premier opp gjennom årene og har en stor fanbase. En av de viktigste årsakene til dette er at spillet har klart å videreutvikle spillserien hele tiden for å følge spillernes ønsker og holder seg dermed oppdatert.

Begynnelsen

Call of Duty, i likhet med Counter Strike er et førstepersonsskytespill. Men til forskjell fra Counter Strike, så har dette spillet en mer helhetlig fortelling også når man spiller på lag. Spillet ble først lansert på datamaskin, men har siden kommet på alle de forskjellige spillplattformene.

Det har vært flere utviklere involvert og handlingen var først lagt til 2. verdenskrig. Det var først i det fjerde spillet som fikk undertittelen: Modern Warfare at handlingen ble lagt til moderne tid.

Call of Duty: Modern Warfare

Dette spillet fortjener en egen omtale ettersom dette var starten på spillets moderne tidsalder. Nå ble handlingen lagt til en tid som det var lettere for spillere å forholde seg til. I tillegg la spillet inn muligheten til å kunne utvikle egne klasser hvor man kunne få spesielle små fordeler og ekstra utstyr. Dette ble svært populært og de senere spillene bygger videre på dette. Det neste spillet med undertittel World at War bygget videre på dette, men går tilbake i tid og spillerne er igjen plassert på de blodige slagmarkene i 2. verdenskrig.

Call of Duty Modern Warfare solgte mer enn 14 millioner eksemplarer på verdensbasis og ble det mest selgende spillet da det ble lansert i 2010.

Spinn-off – Black Ops serien

Call of Duty fikk også en egen spinn-off serie som man bare kaller for Black Ops. Dette ble enormt populært og det er gitt ut flere i serien. Handlingen i serien er lagt til moderne tid. Fokuset er på den svært anspente perioden i verdenshistorien, den kalde krigen. Spillere vil kunne velge å delta i flere forskjellige konflikter blant annet Vietnamkrigen. Mange av spillbrettene er godt utviklet og historisk korrekte. De tar også spillet inn i fremtiden med Black Ops 2 som er lagt til 2025. Her er det Kina og USA som er i kald krig, en krig fylt med roboter, cybarangrep, ubemannede droner og kjøretøy. I tillegg til å foregå i fremtiden så føres man også tilbake i tid for å få bakgrunnen til utviklingen av den kalde krigen.

Black Ops har på mange måter blitt et spill hvor man kan velge å ta enten et og et spill og bare kjøre kamp eller man kan velge å fokusere på historien som fortelles gjennom alle i serien. Det går en rød tråd i form av at hovedpersonen i neste spill er i slekt med personen i foregående spill.

Fremover

Call of Duty konseptet er så populært at dette vil definitivt utvikles videre. I dette spillet så finner man alt man trenger fra et moderne skytespill: en sammenhengende historie, episoder og utmerkede muligheter for å samarbeide med spillere fra hele verden på en server. Spillutviklerne fortsetter å utvikle dette spillet, modernisere det og legge til ekstra funksjoner. På denne måten så har alltid spillerne noe å se frem til og derfor fortsetter konseptet å vokse.