Counter Strike

Dette spillet forkortes til CS og er et av de opprinnelige førstepersonsskytespillene på markedet. Spillerne styrer spesialstyrker i virkelighetsnære scenarioer og kan samarbeide om å nå målet. Det er også mulig å laste ned egne pakker som gjør at man kan spille mot maskinen, men de aller flere synes dette er en dårligere løsning i lengden. Det er noe man eventuelt kan bruke i begynnelsen for å bli vant til kontrollene.

Spillplattformer

Den opprinnelige versjonen var laget til PC ettersom dette var konsollen i 1999 da dette begynte å ta av. Heldigvis så har utvikleren sett potensialet til dette spillet og dermed ikke latt seg forbigå av de forskjellige nye teknologiene som har kommet på markedet. Snarere tvert imot. Counter Strike er nå tilgjengelig på forskjellige spillkonsoller, noe som sikrer at så å si alle spillere kan glede seg over dette spillet på sin favoritt spillkonsoll. Utvilsomt er det nok på PC at spillet føler seg mest hjemme og har den største brukermassen.

De mange nye spillplattformene har også ført med seg mye bedre grafikk som igjen har gjort spillopplevelsen enda bedre og mer virkelighetsnær. Spillutviklerne har også sørget for å oppdatere våpnene, karaktervalgene og mye annet i spillet for å holde tritt med den militære utviklingen. Så spillere har nå flere spillbrett å velge mellom, oppdatert for å passe inn i et oppdatert verdensbilde.

På alle spillplattformene, PS4, Xbox og PC, så kan spillerne koble seg inn på en server. På denne serveren er mange spillere logget inn og så dannes det lag som skal løse oppdrag. Det er også mulig å lage lokale lag, gjennom et mindre nettverk. Det er også mulig å lage faste lag, noe mange erfarne spillere velger å gjøre for å sikre at de får et godt sammensatt lag. Et lag hvor medlemmenes erfaring og kompetanse spriker i alle retninger, begrenser vinnersjansene betraktelig.

Flere typer oppdrag

Alle oppdragene i Counter Strike holder seg til tradisjonelle regler for denne type spill. Spillere som har kost seg med andre skytespill vil kunne kjenne igjen både bevegelser og oppbyggingen av spillbrettene, bl.a. at man kan plukke med seg skytevåpen, granater og annet for å øke vinnersjansene mens man beveger seg rundt på brettet.

På alle oppdragene så vil man begynne med et lag med et visst antall medlemmer (antallet varierer). Etterhvert som medlemmene blir drept så vil man som regel få muligheten til å gjenfødes, eller spawne om du vil, etter at runden er over.

Det er blant annet 4 typer oppdrag: desarmere bomben, redde gisler, eksortering av VIP og zombie. Det første oppdraget er et terrorist/anti-terrorist oppdrag. Terroristene må plante en bombe på et av to spesifikke steder, mens anti-terrorgruppen må desarmere dem. Det er flere terreng man kan bli plassert i, fra storby til ute på landet. Laget som enten får plassert en bombe (terrorist) eller får desarmert den etter at den er armert (anti-terrorist) vinner.

Gisseloppdrag går, som navnet angir, ut på at et lag prøver å redde gisler mens motstanderne forsøker å stoppe dem.

Eskorteoppdraget handler om å beskytte et lagmedlem, kalt en VIP, til et angitt punkt på brettet. VIP’en er bevæpnet, men kun med et lett håndvåpen. Så de kan i liten grad forsvare seg selv. Men de kan kjøpe kroppsbeskyttelse som kan gjøre dem vanskeligere å drepe. Motstanderne er terrorister som skal hindre VIP å nå det spesifikke punktet på kartet som er målet.

Det siste valget vi tok for oss er zombie. Her spiller det ingen rolle om du er terrorist eller anti-terrorist. Én av spillerne vil etter ca 15 sekunder ut i runden tilfeldig bli valgt som zombie. Så blir denne spillerens oppgave å «smitte» så mange som mulig slik at de igjen blir zombier. Her gjelder det for «menneskene» å komme seg lengst mulig unne og danne forsvarsverk for å holde de sultne zombiene unna.