De beste online strategispillene

Det er alltid vanskelig å skulle sette opp en liste over de beste spillene fordi det er så mange forskjellige spill tilgjengelig. Hvilke spill man ønsker å spille er også avhengig av hvilken spillplattform man bruker. Noen spill er tilgjengelig på alle spillplattformer, mens andre er kun tilgjengelig på noen. Det er også slik at det er vanskelig å måle hva som er populært og hvor populært det er.

Så vi har valgt å fokusere på de spillene vi mener er de beste, og som vi ikke har omtalt før på nettsiden. Dette er det vi mener er blant de aller beste online strategi spillene som er tilgjengelig nå.

World of Warships

Liker du å spille kampspill, men er lei av å gå rundt med våpen hele tiden? Da kan World of Warships være akkurat det du ser etter. Her får man muligheten til å styre store krigsskip fra forskjellige mariner fra hele verden. Spillet har en svært realistisk 3D grafikk og dette er bare en av grunnene til at dette spillet er å anbefale.
Andre positive punkter er de mange detaljene og realistiske spillbrettene. Skipene man kan velge mellom er realistiske og basert enten på historiske skip eller på tegninger av mer moderne skip. Det er helt klart at spillutviklerne har lagt mye innsats ned i dette spillet.

Lagarbeid er nøkkelen når det kommer til å vinne dette spillet. Man må samarbeid for å sørge for å beskytte de mer sårbare skipene i flåten, slik som hangarskipene. Samtidig så trenger man hangarskipets fly for å se hvor fienden kan ligge i skjul. Dette er et spill hvor den korrekte sammensetningen av skip og lagets evner er helt essensielt for å vinne.

Forge of Empires

Dette spillet har likhetstrekk med Age of Empires, men er et mindre omfattende spill. Det er tilgjengelig på både nett, IOS og på Android. Det er de to siste plattformene hvor dette spillet virkelig viser seg fra den beste siden. Spilleren må etablere sin egen bystat og gjennom strategi, diplomatikk og militær makt klare å slå seg opp i denne virtuelle verden. Det er flere måter å kunne spille Forge of Empires, men den meste spennende er selvsagt å spille mot andre.

Spilleren begynner i steinalderen og må jobbe seg videre oppigjennom historien for å kunne komme videre. Spillere kan komme helt frem til moderne tid, men må passe seg for de andre bystatene og andre spillerne som har etablert seg på spillbrettet. Man kan forlate spillet litt, men hvis man er borte fra spillet i flere dager så kan man risikere at andre vil ta over byen og man må begynne på nytt.

Civilization V

Dette er et strategispill med ambisjonsnivået i orden. I likhet med lignende strategispill så skal spilleren bygge opp en sivilisasjon. Heldigvis så er spillet lagt opp slik at det er realistisk å skulle få en god spillopplevelse selv om man ikke sitter foran datamaskinen hele tiden. Spillet er brutt ned i håndterlige bolker, i prosjekter man kan jobbe med. Dette er også hemmeligheten bak dens suksess. Alle vil bare fullføre en «bolk» til.