Gratis spill online

Spill som Age of Empires, Call of Duty og Counter Strike er alle spill som krever at man kjøper spillet for å kunne bruke det. Noen av dem er også slik at man må betale en avgift for å komme inn på serveren for å kunne spille mot andre. Men det er ikke slik at alle spill på nettet koster penger. Det er mange spennende spill på nett som er helt gratis og som utfordrer dine strategiske evner. Noen av gratisspillene i denne artikkelen vil ha utvidelsespakker og annet som man kan betale for, men hovedspillet er gratis.

Planetside 2

Dette er ikke det nyeste spillet, men det er et episk førstepersons kampspill som virkelig imponerer. Spilleren beveger seg rundt på et stort kampbrett med massive angrep rettet mot befestede stillinger og fiendebaser. Eller man kan være involvert i en kamp hvor en fiendekonvoi venter rett rundt neste hjørne. Det er mulig å kjøpe ekstra funksjoner, men det er ikke strengt tatt nødvendig. Det aller beste med dette spillet er innovasjonen og ikke minst, måten spillet utfordrer dine strategiske evner.

Dota 2

Har du spilt Warcraft 3 eller noen av de andre Warcraft versjonene så vil Dota 2 være gjenkjennbar. Det bygger nemlig på Warcraft serien, men har klart å skape sin egen identitet. Nettopp derfor er dette en av de mest populære gratispillene.
En annen grunn er den utrolige grafikken og man kan tjene mange spillpenger for de som virkelig engasjerer seg i spillet. Dota 2 har fått god støtte fra Steam og åpner for at flere spillere kan spille mot hverandre 5 mot 5 i intense kamper hvor en runde typisk varer rundt 30 minutter.

Tribes: Ascend

Er det ikke enhvers drøm å ha en skikkelig jetpack som lar deg få overblikket over slagmarken og ikke minst, lar deg sette inn presisjonsangrep mot fiendene? Det er nettopp det man får muligheten til i Tribes: Ascend. Dette er et høyhastighetsspill og ikke minst, et spill hvor man må håndtere et våpen!
Det er nok av våpenvalg og andre spillvalg i gratisversjonen til å sikre timevis med moro. Har man spilt en stund så er det mange som velger å kjøpe noen ekstra funksjoner for å virkelig øke moroen.

League of Legends

Vil du være en helt? En legende? Da er League of Legends det rette gratisspillet for deg. Bak spillerne står de samme som skapte Dota, noe som gir en god indikasjon på at dette er et topp kvalitetsspill. Dette er også et våpenspill, hvor man slåss mot fiender på samme måte som i Dota. Spillere som liker strategispill som Ages of Empires vil nok synes at dette spillet er svært aggressivt.
Samtidig er det et spill hvor godt lagarbeid og god taktikk belønnes med mye spillpenger som kan brukes til å låse opp funksjoner og brukes andre steder. Topp turneringer tilbyr en premiepott på ofte mer enn en million dollar.

Det er flere gratispill på nett

Spillene nevnt her er bare en bitteliten smakebit på hva som finnes der ute. Det er med andre ord ingen grunn til å dra opp lommeboken hver gang man vil spille. Her har vi bare nevnt de gratis strategispillene, men det finne selvsagt også gratis casinospill og gratis puslespill eller andre type spill.